This post has already been read 3 times!

НАРОДВчера беше може би най-абсурдният ден от …ее, от много дни насам.
Радвахме се като деца на фалита на съседите гърци. Тез при които ходим за да се спасим от бетона на нашето си море и лайната, дето плуват в залива на Арапя, да си починем, да ни нахранят прекрасно, да полежим на техните чисти плажове, закътани в борови горички, да попътуваме по техните чудесни пътища, там да спазваме правилата за движение, да пийнем фрапе на брега на морето, пък после узо с препечени филийки с чесън и маслини, подарък от заведението, там, където хората не работели, ама до 3 през нощта сервират джин и турско кафе, а пък в 8 сутринта вече са измели, измили и подредили сладкарницата и цветята.

Мързеливите гърци, дето няма едно боклуче в малките им китни градчета, а те в неделя сутрин всички са на църква, облечени в най-новите си дрехи. И никой не рови в кофите за парче хлебец. А боклукчиите им са облеКани в бели оверали /това е немската дума за гащиризон/. Пък слугините им са българки.
От друга страна станахме свидетели на това как държавната машина въздаде правосъдие в село нек’во си. Събори напълно незаконни къщи. Цялото народонаселиние се радваше на справедливостта. Имаше много, ама много журналисти, оператори и секви прайдове там. В некакъв момент бяха повече от този в София и доста по-несимпатични.
Иначе в т.н. социални мрежи се увъртолихме в цветовете на дъгата. Беше важно да защитим човешките права. Щото сме човеколюбиви, великодушни и интелигентни. Такъв един достоен народ сме ние.
Също така ни отмениха за месец увеличението на тока.
Увеличиха ни и минималната заплата.

Виктория Тинтерова
Фейсбук

Previous articleАЛО, „ДНЕВНИК“? ЗАЩО ПОНЕ ВИЕ НЕ ПРЕВЕДОХТЕ СТАТИЯТА ИЗЦЯЛО?
Next articleСПРЕТЕ ДА ГРУХТИТЕ И СЕ ОГЛЕДАЙТЕ В КАКВА ВОНЯЩА КОЧИНА ЖИВЕЕТЕ! ГЪРЦИТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ, ИДИОТИ!

4 COMMENTS

  1. Гърците са играчи. Нашите са продажници и тикви. Ципрас и Путин се смеят на наглите европейци. Преди референдума някой ще им даде пари и гарантира експорта на тяхната продукция. И това ще е победата на Ципрас и поражението на евроГейците.

  2. Каиша, кое е това тяхното безобразие? Това , че са достойни и не лазят в краката на европейските и американски “господари”?
    За това , че се озъбиха на МВФ и ЕЦБ, доказани далавераджии и кожодери? За това ,че съответните банкери ще спечелят не по 10 мил. ,а по 1 мил.? Да , няма безплатен обяд, но е много важно какъв обяд ти сервират и на каква цена! Гърците може да са всякъкви, но не може да им се отрече , че са хора с достойнство, а не овчо стадо като нас.

    • Българите също бяха хора с достойнство. Какво стана? Лишиха ги от достойнството, същото очаква и гърците. Не се залъгвайте, заради заигравките им с Кремъл ще ги смачкат. Гърците искат да живеят като американците, на чужд гръб, но забравиха, че това което е позволено на господарите, не е позволено на робите. Когато вземаш пари с висока лихва, ти не ги хвърляш по прислуга и таверни, а стискаш зъби, бачкаш като луд и ги връщаш иначе гориш, нали е така? Като останеш без пара и на улицата, ще ходиш с едното си достойнство да хвърляш камъни ли? Излезе им работата без кръчмар, малко циганска демокрация.

  3. Не им се радвам на фалита, но това безобразие тяхното, трябва да спре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here