This post has already been read 120 times!

Написали „24 часа“ един „чаршаф“ /вестникарски жаргон за дълга публикация/ за Корнелия Нинова, БСП и дъра – бъра два чадъра.

И описали 36-те депутати на БСП – кой откъде е.

Потресаващо варненският Борислав Гуцанов е посочен като бил „командир на подводния флот на ВМС“.

По полека бе, „24 часа“! Ако Б. Гуцанов бе „командир на подводния флот на ВМС“, флот изобщо нямаше да има, всичкия – подводен и надводен щеше да бъде изтъргуван на далавера, даден на концесия и осребрен, както само Гуцанов знае как става.

Във Варна всички знаят що за „кадър“ е Гуцанов, нищо, че още са разколебани – всъщност на БСП ли е, на ГЕРБ ли е или персонално на Портних, но карай да върви, важното е, че и „командир на подводен флот“ го произведоха.

Правете разлика между бащи и синове. Понякога синовете нямат нищо общо с бащите си.

Afera.bg

Previous articleТОВА, КОЕТО СТАВА Е ОТВРАТИТЕЛНО. ТОВА НЕ Е МЕДИЦИНА. МНОГО ПАРИ ВЛИЗАТ В НЕЧИИ ДЖОБОВЕ
Next articleИТН – ИДИ МИ, ДОЙДИ МИ – ЗА ЧУЖДОТО ГРАЖДАНСТВО. СРЕЩА В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ЛИ ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА?!

12 COMMENTS

 1. Баси,този бил нашия човек,бе !
  Ний сомалийците умираме за такива железари…

 2. Томова е права но само на 50 процента. Гуци не е продал двете “котки” ( само старите варненци могат да разберат за какво се говори) а само едната. Първата я продаде друг човек – не Гуци. Борислав и фамилия Гуцанови са варненският аналог на Соломон и фамилия Паси! Точ в точ! За “котките” е късно да се говори – там всичко е покрито с давност – скоро такава обаче ще изтече и за “Галата”. Но е достатъчно да се почне от новият мегастроеж до стадион “Черно море” – само че няма мераклии – нито от ГЕРБ нито от СДС, нито от ДПС. Защо ли?

  • Колега,по добре си спомни за далаверата на “ситния” к.д.п. Атанасов с пречартирането на кораби от държавното БМФ-нещо,което друг дребосък – Николайчо Василев успешно заличи в качеството си на транспортен министър!

 3. Той и командир на Българските космически войски може да бъде произведен от някои ” журналя, дръжки и тнт” , но си остава същия ” играч ” с дребна душица, който няма място в политиката и е вреден, както за Варна така и за България.

 4. Добре де, нали се разбра, че България се управлява от чужди държави, ко се прайте сега, че нещо зависи от вас. Получават малка пенсия възрастни хора, които не са били борци против фашизма, защо не си кажете истината. Защо я криете, а?

  • Да Мая, изгонихме децата си зад граница, това е голям грях, ГОСПОД ЖЕСТОКО ЩЕ НИ НАКАЖЕ.

 5. И са останали само трима от тях … Чарли Уотс, барабанист на Rolling Stones, почина
  Легендарният барабанист на „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс почина на 80 -годишна възраст на 24 август 2021 г. в лондонска болница. Семейството на музиканта направи официално изявление за това: „С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашия любим Чарли Уотс. Днес той почина мирно в лондонска болница, заобиколен от семейството си. Чарли беше обичан съпруг, баща и дядо и един от най -големите барабанисти на своето поколение. ” Преди няколко седмици беше обявено, че Чарли Уотс няма да участва в американското концертно турне поради здравословни проблеми, което беше насрочено за края на август в „Ролинг Стоунс“. Планирано е той да се възстановява след спешна операция, чиято същност не е разкрита.

 6. Тандемът Кирил Петков и Ивайло Мирчев след ББР източват държавния резерв
  Труд
  Автор: Труд
  Анализи
  07:00
  26.08.2021

  Отива в ръцете на петролните олигарси, бензинът става 3,50 лв. за литър
  През месец юли 2020 г. в бр. 65 на Държавен вестник са обнародвани промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, които са свързани с образуването на Държавно предприятие „Държавна петролна компания“. Във функциите на компанията попадат създаване, съхраняване, опазване и обновяване на държавните резерви и военновременните запаси от нефт и нефтопродукти. След приемането на закона с множество стъпки предприятието е създадено и структурирано, но то реално не работи, защото предстои физическото прехвърляне на базите.

  Кирил Петков като служебен министър на икономиката четири месеца проявява крайна безстопанственост и небрежност, като не изпълнява закона. Той не прави нищо по прехвърляне на петролните бази към новосъздаденото предприятие. Припомняме, че целта на приетия закон през юли 2020 г. е била чрез управлението на петролните бази да се подобри конкуренцията на пазара на горива в страната, което да бъде в полза и на крайните потребители по отношение на цената, като горивата се обновяват непрекъснато и всички на пазара имат достъп до тези горива. От друга страна резервът на държавата остава в държавни ръце.

  Законът е бил и мярка за увеличаване на броя на данъчните складове в сектора на горивата, което е в съответствие с препоръките на Комисията за защита на конкуренцията, видно от многото извършени секторни анализи за развитието на конкурентната среда на пазарите за горива. Комисията за защита на конкуренцията също е констатирала, че данъчните складове са една от най-големите бариери за навлизане на пазара. Кирил Петков не изпълнява закона, проявявайки безстопанственост, но и не мисли за цената за горивата и за потребителите. Той шумно обявява, че ще закрие компанията, като казва – „Не разбирам защо Държавната петролна компания трябва да съществува. Аз бих я затворил.“ За закриването обаче е необходимо изменение в закона, за което той няма време, за да извърви процедурите за обществено обсъждане и приемане от Министерския съвет. Тук веднага на помощ се включва Ивайло Мирчев, който на 19.08.2021 г. внася законопроект за закриването на петролната компания. В предложената редакция на чл. 22 на Закона за държавните резерви и военновременните запаси, Мирчев предвижда съхранението и опазването на военновременните запаси да се възлагат на търговци и организации, които на база на акт на министерския съвет имат военновременни задачи, или на търговци и организации, определени на конкурсен принцип. Така идеята за конкуренция на пазара се счупва, а отново се дава монополна сила на петролните олигарси. Това е така защото едните от тях имат военновременни задачи, а останалите разполагат с петролни бази и само те ще могат да оперират резерва и само те ще могат да участват в наредените конкурси. Мисията ще бъде изпълнена и няма да има конкуренция на пазара, резервът ще е в частни, а не в държавни ръце, а бензинът ще поскъпне до 3,50 лв. за литър. Това ще е цената, която прогнозират експерти от бранша, на база на предстоящи нови изисквания на Европа за тези горива и на база премахването на конкуренцията и достъпа на всеки до горивата, съхранявани от петролната компания.

  Бързата реакция от страна на Ивайло Мирчев е провокирана вероятно от гарантираните кредити в ББР, които той има и вероятно не иска да изплаща. Такъв кредит има една от най-успешните му фирми – ДИ ЕС АЙ с ЕИК 203010795. Предметът на дейност на фирмата е създаване и поддръжка на web-портали, обработка на данни и хостинг, консултантски услуги в областта на информационните технологии, управление на проекти, трансфер на иновации и т. н. В същата фирма Ивайло Мирчев е бил управител до скоро и в момента е съдружник с 33,33%. По-задълбочена проверка в публичните регистри сочи, че същата фирма на Ивайло Мирчев съществува и в регистъра на ББР АД за фирмите, подпомогнати заради кризата. По-конкретно ДИ ЕС АЙ е получила преференциален кредит с гаранция поета от държавната банка. Това от своя страна означава, че или Ивайло Мирчев не е толкова успешен предприемач и се наложило държавната ББР да го подпомага, или е използвал държавните гаранции да получи преференциален кредит, за да финансира дейността на новите „моралисти“. Кирил Петков няма да остане длъжен също, защото с предложено от него решение на Министерския съвет №578 от 5 август 2021 г. в програмата за портфейлни гаранции на ББР по необезпечени кредити е заложил 100% потенциална загуба за банката, или 400 млн. лв.

 7. Така ще бъде докато продължаваме да идевидуалисти .Така добре ги улесняваме ,че няма накъде повече. Един по еди ще ни мачкат без проблем , докато не се осъзнаем и почваме да се сплутяваме . Това е нашето спасение да се обединяваме , иначе сме обречени.

 8. Гуци-Гуци пак са го натопили в лайната, не че някога е излизал от тях, де…

 9. Ами права е Томова !Хубаво е когато се правят такива писания предварително да се направят проучвания кой ,кой е !Бащатата на днешия Борислав Гуцанов наистина е бил командващ във БМС ,а синът му е един далавераджия !

 10. Направих световно откритие: За депутатите безплатна минерална вода, за простолюдието-лайняна чешмяна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here