Петък, 19.07.2019 г. Безплатен абонамент
 
 

Обучителни семинари на земеделски институт

28.03.2018

 

1. На 22 и 23 март 2018 г. в конферентната зала на хотел Армира (Старозагорски минерални бани) се проведе семинар на тема „Иновации в управлението на млечни ферми“. Пленарният доклад бе изнесен от    доктор Абеле Кюйпърс от Института Вагенинген - Холандия. 

Присъстваха   учени от Полша, Литва, Чехия и Холандия, Земеделски институт – Стара Загора , фермери, специалисти от развъдните асоциации и други заинтересувани институции и лица, които имаха възможността  да се запознаят с някои новости  в управлението на животновъдните ферми. 

2.  На 20 и 21 март 2018 г. в Стара Загора се проведе семинар на тема „Животновъдството в България и Сърбия“, организиран от домакините от Земеделски институт и с участие на учени  от  Института по животновъдство – Земун, Белград. Проф. д-р Стайка Лалева, проф. Милан Петрович и доц. д-р Чедомир Радович запознаха участниците в семинара със състоянието и перспективите за развитие на животновъдството в двете страни. Обсъдени бяха възможностите за работа по съвместни проекти, финансирани от различни европейски фондове, както и обмен на учени. Подписан бе меморандум за сътрудничество между Земеделски институт – Стара Загора и Института по животновъдство – Земун.

 

Снимки и информация за семинар

Вашите коментари:
Коментари: страница 1 от 0
Добави коментар:
Име * :
E-mail * :
Коментар * :
 

Полезни връзки

> Виж всички Включи се <

Още по темата:

ИсторияЕкипСтруктураПроектиКонкурсиНовиниГалерияПрофил на купувачаНорм. актовеКонтакти
Земеделски институт - гр. Стара Загора, Всички права запазени © 2012