Четвъртък, 13.12.2018 г. Безплатен абонамент
 
 

1-ви ноември – Ден на народните будители!

01.11.2016

"Те са ни спасили и направили народ, тях трябва да почитаме, от тях само ще се научим как да се оправяме сега и утре, ако дотрябва..."

 

Уважаеми колеги и служители ,

уважаеми сънародници,

От името на ръководството на Земеделски институт-Стара Загора и Научен съвет при Земеделски институт-Стара Загора, Институт по рибарство и аквакултури-Пловдив и Институт по рибни ресурси – Варна е чест да Ви поздравим по случай 1-ви ноември – Ден на народните будители!

На тази дата изразяваме своята почит към създателите и пазителите на нашата духовна традиция, събудили българското самосъзнание! Нека помним и тачим богатото културно-историческо наследство, което имаме като нация, за да светлее в националната памет жаравата от образи на творци и крепители на българската държава.

Вие днешните будители сте надеждата за оцеляването на българския род, нрав и обичаи. Убедени сме, че гордо продължавате делото, съхранило националния дух и стремеж към знание. Бъдете достойни наследници на завещаната ни българска нравственост и традиции.  Продължавайте да носите в сърцата си огъня на възрожденското родолюбие!

 

Доц. д-р Теодора Ангелова

ВрИД Директор на Земеделски институт-Стара Загора

Проф. дсн Живко Кръстанов

Председател на Научен съвет при Земеделски институт-Стара Загора, Институт по рибарство и аквакултури-Пловдив и Институт по рибни ресурси – Варна

 

Вашите коментари:
Коментари: страница 1 от 0
Добави коментар:
Име * :
E-mail * :
Коментар * :
 

Полезни връзки

> Виж всички Включи се <

Още по темата:

ИсторияЕкипСтруктураПроектиКонкурсиНовиниГалерияПрофил на купувачаНорм. актовеКонтакти
Земеделски институт - гр. Стара Загора, Всички права запазени © 2012